Hva er en E-plante?

E-plante er varemerket for utvalgte sorter og frøkilder tilpasset vårt norske klima. Hovedhensikten med varemerket E-plante er å ta vare på og bruke utvalgte planter som et viktig bidrag for å sikre god kvalitet på norske grøntanlegg og hager. E-planter er også et bidrag for å møte dagens krav om kvalitetssikring av planteproduksjon. 13 norske planteskoler samarbeider i E-plant Norge A.L. om utprøving, produksjon og markedsføring av E-planter.

Fordeler ved bruk av E-planter!

Utvalgt for norske forhold:


E-plantene er valgt ut med hovedvekt på klimatilpasning, sunnhet, prydverdi og bruksegenskaper. Plantene er prøvd ut i Norge gjennom flere år.

Dokumentert sikker frøkilde og sort:


Det følger et E-plantesertifikat med alle leveranser av E-planter som dokumentasjon på og garanti for ekte sorter og frøkilder. E-planter gir også en fordel ved supplering av planter. Du får samme plante når du supplerer planter fra ulike E-plante leverandører.
Plantene er produsert i Norge. Plantene er i takt med det norske klimaet og veien fra produsent til plantested er kort. Det reduserer risikoen for stress på plantene og forutsetningene for sikker utvikling og tilvekst er de beste.